subscribestar Facebook gofundme twitter telegram søg
Del din historie – redaktion@dkdox.tv - Share your story – redaktion@dkdox.tv

Foredrag

Nyeste program:
En pagt med djævlen
En pagt med djævlen

Pernille Grumme til Worldwide Rally for Freedom(Læs mere...)Fyrede CBS-undervisere taler på Rådhuspladsen
Fyrede CBS-undervisere taler på Rådhuspladsen
Duration: 14:01
2022-01-31
Kan ikke acceptere CBS krav om jødepas

Da Copenhagen Business School før jul valgte at indføre krav om fremvisning af coronapas, for få adgang til campus, blev det for meget for to undervisere i makroøkonomi. De ville ikke gå på kompromis og aflyste undervisningen.

Det skete i en mail den 22. januar til deres studerende, hvori det bl.a. lød:
”At diskriminere mellem mennesker, der er vaccinefri, og mennesker, der ikke er vaccinefri, er for os at sidestille med diskrimination på baggrund af køn, race, seksualitet og religiøs overbevisning. Det hører ikke hjemme nogen steder og slet ikke på et universitet. For os er der ingen væsentlig forskel på coronapasset og det jødepas, som blev indført under Anden Verdenskrig. Begge dele vidner om en manglende respekt for universel menneskelig værdighed.”

Og

”Spørgsmålet om ansvar handler ikke bare om etik og ledelse. Det handler også om jura. Indførelsen af coronapasset på CBS er i strid med en række love og konventioner (Europarådets resolution 2361 pkt. 7.3.1 og 7.3.2; Straffelovens § 150; FN Verdenserklæring om menneskerettigheder artikel 1 og artikel 27, stk. 1; EU´s Charter om grundlæggende rettigheder artikel 21, er blot et udpluk af disse).”

Se Ole Bjerg og Rasmus Hougaard Nielsen udtale sig om sagen til ”Nok er Nok” demonstration på Rådhuspladsen, lørdag den 29. januar 2022.

Om mandagen oplyste CBS at de to undervisere var fratrådt.
 >022   2021   2020   2018