Dugin: Rusland forpligtet til at reagere

Kategori: Update

Udgivelsesdato: 20. februar 2019

Længde: 00:07:06

Rusland var forpligtet til at reagere

Putin skulle have befriet halvdelen af Ukraine

Aleksandr Dugin, filosof og politisk analytiker, giver her sin opfattelse og begrundelse via geopolitisk og historisk baggrund for hvorfor Vladimir Putin burde have befriet halvdelen af Ukraine. Han mener, at Rusland var forpligtet til at reagere i Maidan.

Situationen på pladsen og i byen Maidan, Ukraine kan have været støttet og sandsynligvis også skabt af Vesten - resultatet af den tidligere præsident Viktor Janukovitj, selvom han var demokratisk valgt var han ifølge A. Dugins, korrumperet. En aggression fra Vesten i en neutral zone kan have ført til krisen.

Aleksandr Dugin er blevet kaldt Vladimir Putins hjerne (https://www.bbc.com/news/world-europe-38639327). Han mener, at Ukraine havde mulighed for at skabe en opdelt løsning for landet, og at det østlige Ukraine er meget mere russisk end den vestlige del er. Ultimativt har det givet landet to identiteter. Rusland burde have befriet i den nødvendige fulde foranstaltning, og han kritiserer Putin for ikke at gøre det.

Jesper Larsen interviewede Aleksandr Dugin i december 2017.

Se de andre dele
Part 1: Who is Aleksandr Dugin Part 2: Borders of the Russian World Part 3: Sanctioned for my Words Part 4: Rusland var forpligtet til at reagere Part 5: The West will help Ukraine to self-destruct

Værter

Jesper Larsen
Jesper Larsen

Journalist/vært

Medvirkende

Aleksandr Dugin
Aleksandr Dugin

Interviewee